Viharos széllel, zivatarokkal jöhet a hidegfront, a fél országra veszélyjelzést adtak ki

Vihar Budapesten.
Vihar Budapesten. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Derűsen indult sokfelé a szombat az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint azonban

délután hidegfront érkezik: a nap második felében az eső, zápor mellett néhol zivatar is kialakulhat.

Az előrejelzés szerint a nap első felében még napos idő lesz, majd nyugat felől fokozatosan megnövekszik, vastagszik a felhőzet. Délutántól előbb a Dunántúl középső és déli részein, később a középső megyékben is több helyen számíthatunk esőre, záporra, legnagyobb eséllyel a Dél-Dunántúlon, illetve az Alföld nyugati tájain zivatar is kialakulhat.

A délnyugati, déli szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és a Dunántúlon erős, néhol viharos (60-65 kilométer per órás) lökések kísérik.

Intenzív záporok környezetében is lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között várható. Késő estére 6 és 11 fok közé hűlhet le a levegő.

Figyelmeztetés szombatra a várható zivatarok miatt.

Figyelmeztetés szombatra a várható zivatarok miatt.Forrás: met.hu

A meteorológusok szerint a vasárnap már kellemesebb lesz. A nap első felében a déli megyékben erősen, északon közepesen felhős, illetve fátyolfelhős lesz az ég, majd délután lassan mindenhol csökken a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati, majd a nyugatira ,délnyugatira forduló szél többfelé lesz élén, időnként erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között alakul.

Kapcsolódó hírek