Bulvár

47 évesen elhunyt a magyar testépítés legendás alakja

Belföld

Meghátrált a PedoFidesz: mégsem támogatják, hogy lehessen gyerekekkel erőszakoskodni a gyónási titokban bízva

Baleset

Súlyos vonatbaleset Adácsnál, a mozdonyvezető beszorult a fülkébe, mentőhelikoptert is riasztottak

Soron kívül kaphatják meg a COVID-oltás a kismamák

Egy nőt beoltanak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája első adagjával a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában kialakított oltóponton 2021. március 26-án.
Egy nőt beoltanak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája első adagjával a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában kialakított oltóponton 2021. március 26-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Extra oltópontot hoz létre a várandós és szoptató kismamák számára a Semmelweis Egyetem, a kismamák a második vagy a harmadik trimeszterben, soron kívül kaphatják meg az első vakcinát, az ismétlő oltást pedig a szülést követően – jelentette be honlapján az egyetem.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Rektora arról beszélt, hogy a Pfizer és a Moderna vakcinákkal már biztosan olthatók a kismamák, a várandós kérésére és kezelőorvosának kockázat-előny értékelése alapján.

Mint mondta, a kismamák a háziorvosokon, vagy a nőgyógyászaikon keresztül, a második, vagy a harmadik trimeszterben igényelhetik a vakcinát, az ismétlőoltást pedig a szülést követően kaphatják meg. Utóbbit azért kell halasztani, mert a második vakcina beadása után erősebben jelenhetnek meg az oltási reakciók.

A Semmelweis oltópontjain az egyetem gondozásában lévő kismamák, valamint az NNK eljárásrend alapján a háziorvosok által beutaltak kaphatják meg a vakcinát.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!