Leütöttek egy utast a 9-es buszon, mert nem viselt maszkot

Tájékoztató felirat a járművezető védelmére lezárt első ülésekről a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyik autóbuszán a Népligetben 2021. március 12-én.
Tájékoztató felirat a járművezető védelmére lezárt első ülésekről a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyik autóbuszán a Népligetben 2021. március 12-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Még pénteken délelőtt a Budapesten közlekedő 9-es busz sofőrje hangoskodásra lett figyelmes, amikor egy utas többször is figyelmeztetett egy férfit, hogy vegye fel a maszkját, ám ő ezt nem volt hajlandó megtenni.

A Bors azt írja, a sofőr megnyomta a maszkviselésre figyelmeztető hangautomata gombját, de ez sem használt: a szóváltásba többen bekapcsolódtak, majd a szabályok betartására figyelmeztető utas végül

„arcon ütötte az egyébként ittas ellenlábasát, aki elterült a busz padlóján”.

A járművezető ekkor félreállt a busszal a Kiscelli utcai és a Tímár utcai megálló között és kihívta a rendőrséget és a mentőket. Úgy tudni, a maszkot nem viselő férfi még a rendőrökkel is agresszív volt, alig tudták lenyugtatni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az incidens mindkét résztvevője ellen eljárás indult. Az egyiknek a maszkviselési szabályok megsértése és közérdekű üzem megzavarása miatt, míg a másiknak súlyos testi sértés kísérletéért kell felelnie.

Kapcsolódó hírek