Orbán bejelentést tett: harcosak a gazdasági kamaránál, újranyitást akarnak

Árnyaltabb szabályozás jöhet, vége lehet a teljes boltzárnak.

Orbán Viktor videózik 2021. március 23-án.
Orbán Viktor videózik 2021. március 23-án.

„Ma a kamara képviselőjével tárgyalhattunk. Harcosak, újranyitást akarnak. Boltok, szolgáltatások és általában az élet kereteinek, természetes kereteinek helyreállítását kívánják, és igazuk is van. De azt is meg kell érteniük, hogy az életvédelem szempontja az első. Amíg minden 65 év fölötti, oltásra regisztrált honfitársunkat nem oltottuk be, addig az újraindítást nem kezdhetjük meg, hiszen ők közvetlen életveszélyben vannak”

– mesélte Orbán Viktor kedden a Facebook-oldalán. A kormányfő arról is beszélt, „elfogadták” ugyanakkor a kamara több javaslatát, amelyek ésszerűsítést és árnyaltabb szabályozást céloznak meg.

COVID 2/133. Egyeztetés a gazdasági kamarával az újraindításról // Consultation with the Chamber of Industry on the restart

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, March 23, 2021

A kamara állítólag azt kéri, hogy a boltok esetében az általános zárás helyett négyzetméter alapú korlátozás valósuljon meg inkább. Külön plázaszabályokat is javasolnak, és a szolgáltatások megnyitásához szükséges „sajátos szabályozási elemekre” is javaslatot tettek. Ezeket mind tárgyalni fogja holnap a kormány” – tette hozzá Orbán.

Kapcsolódó hírek