Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Márciusi kertmegújítás lépései

A téli napok végéhez közeledvén alig várjuk, hogy ismét kimehessünk a kertbe és végre elkezdhessük a kert széppé tételét. A nappalok egyre hosszabbodnak, egyre több a napsütéses órák száma. A télen lenyugodott természet elkezd feléledni, és mi nekiállhatunk a kertet rendbe tenni, hogy egész késő őszig gyönyörködhessünk majd benne.

funyiro

Hogyan álljunk neki?

Egy kerttulajdonosnak rengeteg tennivalója akad. A gyümölcsfák metszése, fűnyírás, talajgondozás, takarítás, komposztálás, virágmagok beszerzése, ültetések, stb. A tengernyi feladathoz egy jól átgondolt tervezés szükséges, a munkákat érdemes először papírra vetni, listát írni, majd pedig priorizálni. Nem kérdés, hogy napjainkban ezekhez a feladatokhoz nélkülözhetetlenné váltak már a minőségi kerti gépek, amelyek megkönnyítik és meggyorsítják a munkavégzést.

Ajánlott márkák

A piacon már a kerti gépek területén is számos márka fellelhető, egy hozzá nem értő személynek bizony nehéz a választás. Előfordul olyan is, amikor egy jónak hitt gépet hazaviszünk, majd otthon szembesülünk a hiányosságaival. Ezért az alábbiakban néhány bevált márkát ajánlunk.

Riwall

A Riwall Csehország egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő márkája, nem hiába. Több kimagasló tulajdonsága mellett a legfontosabb érv, ami miatt mellette tehetjük le a voksunkat, az a kitűnő ár-érték arány. Nem mondható kis gépnek, de vonzó külsővel rendelkezik, és biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz szükség rá, hogy szervizbe vigyük. Ha mégis valamilyen rendellenességet vennénk észre, a gyártó 24 hónapos jótállást vállal rá.

Fieldmann

Ugyan a név alapján nem szláv márkára gondolnánk, pedig a Fieldmann is egy cseh márka. Kerti gépeiket a kezdő kertészeknek ajánljuk, mivel rendkívül egyszerű a használatuk. Ugyanakkor garantáltan ezeknél a termékeknél is minőséget kapunk a megvásárlásukkal.

A legfontosabb kerti munkagépek

Fűnyíró: aki kertes házba költözik, az első kerti szerszám, amelyet biztos be kell szereznie, az a fűnyíró. Tavasszal érdemes már elkezdeni a fűnyírást, de ne túl rövidre nyírjuk, azzal gátoljuk az új gyökerek növekedését. A lenyírt füvet igénytől függően ott is lehet hagyni vagy léteznek olyan fűnyírók, melyek egy zsákban egyből össze is gyűjtik.

Sövényvágó: a második legfontosabb szerszám. A bokrokat, cserjéket és az örökzöld tujákat rendszeresen vissza kell vágni ahhoz, hogy később szépen gyarapodjanak.

Kapálógép: a kerti ásást könnyíti meg, valamint segít a talajt megfelelő formába hozni, akár a komposztot is beledolgozva.

Kerti aprítók: ezek a szerszámok akkor különösen hatékonyak a háztartásban, ha rendszeresen van fa-, cserjekivágás.

Ezek még csak a kezdetek

A fentiekben felsorolt eszközökre minden kezdő háztartásban szükség lesz, emellett még több kerti szerszámot lesz tanácsos beszerezni. Ezek még csak a kezdetek, a munkálatok csak ekkor kezdődnek igazán, és még nem is beszéltünk a növények kiválasztásáról, az ültetésről. De az biztos, hogy megbízható munkagépekkel élvezetesebbé varázsolhatjuk a kertészkedést.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten