Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Vegyük végig a direktfüggesztővel szerelt gipszkarton álmennyezet szerelését

A direktfüggesztővel szerelt gipszkarton álmennyezet szerelésének a lépéseit vesszük végig ebben a cikkben, remélhetőleg ezáltal is segítve a zavartalan megvalósítást.

gipszkarton-szereles

A direktfüggesztővel szerelt gipszkarton álmennyezet szerelésének első fázisa

Elsőként jelöljük ki a falon az álmennyezet síkját. Fontos, hogy az alapszerkezet helyét jelöljük, úgyhogy számoljunk a lapburkolat vastagságával is. Használjunk praktikusan, lézerszintezőt, zsinór vagy vízmértéket, és mindegyik falra jelöljük fel az álmennyezet kerületét.

Ezután következhet az UD gipszkartonprofilok felszerelése a helyiség körítő falaira. Magához a rögzítéshez műanyag beütő dűbeleket, illetve a fal anyagának függvényében másfajta rögzítőeszközöket tudunk bevetni.

A precizitás kedvéért a rögzítési pontok maximális távolsága 800 mm, az első rögzítési pont szoba sarkától számított távolsága pedig legfeljebb 200 mm legyen.

A munka középső szakaszának leginkább javasolt lépései

Jöhet a direktfüggesztők helyének a kimérése. Figyeljünk az egymástól való távolságukra. Ez a CD gipszkartonprofilok hosszirányában legfeljebb 1000 mm, merőleges irányban maximum 400 mm legyen.

A szélső CD profil faltól mért távolsága lesz még fontos, ez legfeljebb 150 mm legyen. Számoljunk még a szélső direktfüggesztő faltól mért távolságával is, amivel kapcsolatban törekedjünk a maximum 1000 mm távolság betartására.

A következő fázis az álmennyezet felfüggesztésének a megoldása. Ehhez használhatunk egy darab fém beütőéket, fafödémnél pedig kettő lapos fejű facsavar jelenthet kedvezőbb opciót. Hogyha a mennyezet teljesen más típusú, akkor a felfüggesztést egyéb rögzítőeszközökkel javasolt kivitelezni.

Így tudjuk eredményesen befejezni a direktfüggesztővel szerelt gipszkarton álmennyezet szerelését

Következhet a CD gipszkartonprofilok UD gipszkartonprofilokba tolása, majd oldalról a direkt függesztőkhöz történő csavarozásuk. Ehhez egy pár Opel lemezcsavar kitűnő választást jelenthet. A CD profilok toldása hosszirányban a CD profiltoldó elemekkel valósítható meg, a szomszédos CD profilok csatlakozásait pedig toljuk el legalább egy lap szélességével.

Ha ezzel is megvagyunk, jöhet a 12,5 mm vastag gipszkartonlapok rögzítése, méghozzá gyorsépítő csavarok segítségével. Egész pontosan 17 cm-enként javasolt megoldani magát a rögzítést.

Figyeljünk továbbá arra is, hogy a lapokat a CD profilokra merőlegesen helyezzük el. A rövidebb oldalak csatlakozásai essenek a CD profilokra, az éleket pedig fózolni kell. Ami pedig a szomszédos gipszkartonlapok rövidebb élei között keletkezett hézagokat illeti, ezeket toljuk el minimum egy CD profillal. Így el tudjuk kerülni, hogy kereszt alakú hézagok alakuljanak ki. Ezt követően már csak a hézagolás, valamint a csavarok fejének a glettelése marad hátra.

Kapcsolódó friss hírek

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban