Amivel nem dicsekszik a kormány: több mint egymillió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett eddig Magyarországra

A Kína-éltető, Nyugat ellen uszító retorikába nem fér bele, hogy Szijjártó erről is videót forgasson.

Koronavírus elleni oltásra érkeznek idősek a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Nappali Kórházába 2021. március 16-án.
Koronavírus elleni oltásra érkeznek idősek a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Nappali Kórházába 2021. március 16-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Újabb százezer kínai oltóanyag érkezett szerdán Pekingből – tolta a szokásos Kína-propagandát Szijjártó Péter „magyar” külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán, Orbán Viktor pedig a múlt héten személyesen ment forgatócsoportjával megtapogatni 450.000 adagot a reptérre.

A Brüsszel- és Nyugat-ellenes kormányzati agymosoda azt valamiért nem harsogja ilyen bőszen, hogy eközben a nyugati vakcina is hegyben áll az országban: csak a Pfizer-BioNTech-vakcinából eddig több mint egymillió adag érkezett Magyarországra.

A Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. közleménye szerint kedden már a tizenharmadik koronavírus elleni oltóanyagot tartalmazó szállítmány érkezett Magyarországra, ezúttal több mint 120 ezer adag. Az első szállítmány december 26-án érkezett az országba, ezt követően heti rendszerességgel szállították a vakcinákat – emlékeztettek.

Azt is írták, a Pfizer megbízhatóan leszállította Magyarországnak az első negyedévre vállalt teljes vakcinamennyiséget, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen növeli az országba szállított adagok számát.

Kapcsolódó hírek