Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Azt hitte a pécsi bankár, hogy ő a Wall Street farkasa – 260 milliót sikkasztott az OTP-től

Szemtelenül nagy lábon élt a régiós vezető, ahol csak lehetett, a bank pénzét szórta.

Azt hitte a pécsi bankár, hogy ő a Wall Street farkasa – 260 milliót sikkasztott az OTP-től

260 millió forintot sikkasztott el az OTP volt dél-dunántúli régióvezetője, F. Balázs, aki még az otthoni bevásárlást is a bank pénzéből intézte – számolt be a Bors. A 19 vádlott között borászok és luxuséttermek vezetői is vannak, akiknél a férfi a bank pénzén mulatozott.

A lap azt írja, F. Balázs dolgozni kevésbé szeretett: elmondások szerint munkahelyére csak ritkán járt be, az idejét többnyire a balatoni nyaralójában töltötte. Úgy tudni, a havonta sokmilliós fizetést felmarkoló bankár még újságra sem volt hajlandó költeni, ezért a vád szerint amikor kedve támadt a pécsi újságokat szemlézni, sofőrrel vitetett magának a Balatonra sajtótermékeket a bank kontójára.

„A pécsi bankár tulajdonképpen egy feudális hierarchiát épített ki beosztottjai között”

– jellemezte a történteket Kutas Tamás, a Baranya Megyei Főügyészség szóvivője.

A vádlott arra használta a kapcsolatait, hogy rajtuk keresztül pénzt vigyen el az OTP-től. Vállalkozókat szervezett be, hogy fiktív számlákat állíthasson ki a bank részére, ezeket a pénzeket pedig elsikkasztotta. Volt olyan is, hogy valós szolgáltatás állt a számlák mögött, de jellemzően a vállalkozók visszajuttatták F. Balázsnak az így megkapott pénzt.

A Pécsi Ügyészség 19 emberrel szemben emelt vádat, akik között bankárok, étteremtulajdonosok és építési cégek vezetői is vannak. Az Origo cikke szerint az ügyészség vádalkuval készül a tárgyalásra, a bankárnak beismerés esetén ötéves letöltendő börtönt ajánlanak fel.

Kapcsolódó friss hírek