Baleset

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

Kultúra

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Kásler Miklós: újabb szigorítások jöhetnek

A miniszter, aki a járvány közepén Hunyadi Mátyás kihantolásával van elfoglalva, arról beszélt: gyorsan terjed a brit variáns.

RövidenRöviden
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a beszédet mond a Semmelweis-díj és a Batthyány-Strattmann László-díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2020. július 6-án.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a beszédet mond a Semmelweis-díj és a Batthyány-Strattmann László-díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2020. július 6-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

71. születésnapja kapcsán kérdezte a Blikk Kásler Miklóst, mely alkalomból az emberierőforrás-miniszter a járványhelyzetről is beszélt.

Kásler elismerően szólt a kormányról az első hullám kezelése kapcsán. Rátérve a mostani helyzetre, elmondta: nyakunkon a harmadik hullám, gyorsan terjed a brit variáns, mely legalább 70 százalékkal fertőzőképesebb, fiatalabb korosztályokat is elér.

„Naponta két-háromszáz ember kerül most kórházba, ötszáz felett van és meredeken nő a lélegeztettek száma” – magyarázta Kásler Miklós, aki mint egészségügyért is felelős miniszter a harmadik hullám előtt még Hunyadi Mátyás kihantolásával volt elfoglalva.

„A vakcináció mértéke több hét múlva éri el azt a szintet, ami megfékezhetné a felfutást. Addig szükség lehet szigorításokra is”

– tette hozzá az Emmi-miniszter. Kitért arra is, hogy ha a járványügyi szigorítások maximuma 100 százalék, jelenleg mintegy 70 százalékon vagyunk!

„Sok példa van a világban, mit lehet még tenni: iskolákat bezárni, előre lehet hozni a szünetet vagy meg lehet hosszabbítani az időtartamát erre a kritikus néhány hétre. Az élelmiszerüzletek és gyógyszertárak nyitva tartása mellett lehet az egyéb boltok nyitva tartásán is szigorítani. Ennek mintájára még sok minden más is lehetséges”

– idézte a Blikk Kásler merengését.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter