Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Intenzív terápiás szakorvos: egyre fiatalabbak egyre súlyosabb állapotban kerülnek intenzív osztályra

Arról is beszélt, akik kórházban kerülnek, azoknak nem elsősorban gyógyszerre van szükségük, ők „levegőért küzdenek”.

Majnár Miklós szakgyógyszerész kicsomagolja az újonnan érkezett koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech-vakcinákat az egri Markhot Ferenc Kórházban 2021. március 2-án.
Majnár Miklós szakgyógyszerész kicsomagolja az újonnan érkezett koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech-vakcinákat az egri Markhot Ferenc Kórházban 2021. március 2-án. Fotó: MTI/Komka Péter

A koronavírus-járvány harmadik hullámában egyre fiatalabbak egyre súlyosabb állapotban kerülnek intenzív osztályra

– számolt be róla Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ intenzív terápiás szakorvosa az M1 propagandacsatorna kedd esti műsorában.

A budapesti Honvédkórház orvosa elmondta: intézményük sürgősségi osztályára naponta 30-50 covid-beteg érkezik, ami „megdöbbentően magas szám”. A Honvédkórház két budapesti telephelyén kedden délután 238 koronavírusos beteget kezeltek, közülük 33-an voltak lélegeztetőgépen – közölte.

Az orvos felhívta a figyelmet arra is, hogy akik koronavírussal kórházba kerülnek, azoknak nem elsősorban gyógyszerre van szükségük, ők „levegőért küzdenek”. Nagyon súlyos állapotban vannak – tette hozzá.

„A lehető legtisztább lelkiismerettel azt mondom”, hogy aki az oltások ellen érvel, az téved és hibázik – fogalmazott. Aki nem jelentkezik oltásra, vagy „válogatni szeretne érzelmi alapon”, az hibázik, veszélyezteti saját és hozzátartozói életét. Aki pedig fennhangon hirdeti a vakcinákkal kapcsolatos kételyeit, az mások életét veszélyezteti – figyelmeztetett Péter Ádám.

A szakorvos leszögezte: egyértelműen, szakmai biztonsággal kijelenthető, hogy a Magyarországon elérhető vakcinák biztonságosak és hatásosak. Aki jelentkezik az oltásra, az megkapja a neki megfelelő oltást – tette hozzá.