Infarktusa miatt szabálytalanul parkolt egy nő, 15 ezerre büntették a közteresek

A 74 éves nő utólag mindent igazolt, de a büntetését így sem engedik el.

Infarktusa miatt szabálytalanul parkolt egy nő, 15 ezerre büntették a közteresek
Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

15 ezer forintra büntettek a közterület-felügyelők egy 74 éves nőt Budapesten, aki vezetés közben infarktust kapott, ezért szabálytalanul állt meg egy kereszteződés után, nem tartva az előírt távolságot.

Az esetről a Blikk számolt be, a lap azt írja: az eset még január 22-én történt. A nő mellett fogyatékossággal élő fia ült az autóban, minden erejét össze kellett szednie, hogy egyáltalán meg tudjon állni. A mentők kórházba vitték, ezalatt bírságolták meg a közteresek.

A nő szerint ugyan érthető a büntetés – a közteresek nem tudhatták, hogy mi áll a szabálytalan leparkolás háttérben –, de felháborítónak tartja, ahogy később beszéltek vele.

„Először azt mondták, hogy vigyem be a zárójelentést és a háziorvostól egy igazolást, illetve írjak egy kérvényt, hogy engedjék el a büntetést. Amikor ez meglett, kioktattak, hogy márpedig ezt a büntetést ki kell perkálni, mert amit ők kiszabnak, azt ki kell fizetni, fordulhatok én akár az államelnökhöz is. Ezután a férfi – mint kiderült, ő tette az autómra a büntetést – feletteséhez fordultam. Azt kértem, hogy vizsgálják ki az ügyet és együtt hallgassuk vissza a hangfelvételt is, de ez sem történt meg”

– idézte a Blikk a megalázott nőt, aki elmondta, amint lehetősége nyílt, intézkedett autójának elszállíttatásáról.

A lap az ügyben az illetékes VI. kerületi Terézváros Önkormányzat Közterület-felügyelethez fordult, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy méltányosságot csak a rendőrség ítélhet meg, a közteresek nem mérlegelhetnek. A megbírságolt asszony ennek fényében viszont nem érti, hogy miért kérték el tőle az említett dokumentumokat.

Kapcsolódó hírek