Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Infarktusa miatt szabálytalanul parkolt egy nő, 15 ezerre büntették a közteresek

A 74 éves nő utólag mindent igazolt, de a büntetését így sem engedik el.

Infarktusa miatt szabálytalanul parkolt egy nő, 15 ezerre büntették a közteresek
Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

15 ezer forintra büntettek a közterület-felügyelők egy 74 éves nőt Budapesten, aki vezetés közben infarktust kapott, ezért szabálytalanul állt meg egy kereszteződés után, nem tartva az előírt távolságot.

Az esetről a Blikk számolt be, a lap azt írja: az eset még január 22-én történt. A nő mellett fogyatékossággal élő fia ült az autóban, minden erejét össze kellett szednie, hogy egyáltalán meg tudjon állni. A mentők kórházba vitték, ezalatt bírságolták meg a közteresek.

A nő szerint ugyan érthető a büntetés – a közteresek nem tudhatták, hogy mi áll a szabálytalan leparkolás háttérben –, de felháborítónak tartja, ahogy később beszéltek vele.

„Először azt mondták, hogy vigyem be a zárójelentést és a háziorvostól egy igazolást, illetve írjak egy kérvényt, hogy engedjék el a büntetést. Amikor ez meglett, kioktattak, hogy márpedig ezt a büntetést ki kell perkálni, mert amit ők kiszabnak, azt ki kell fizetni, fordulhatok én akár az államelnökhöz is. Ezután a férfi – mint kiderült, ő tette az autómra a büntetést – feletteséhez fordultam. Azt kértem, hogy vizsgálják ki az ügyet és együtt hallgassuk vissza a hangfelvételt is, de ez sem történt meg”

– idézte a Blikk a megalázott nőt, aki elmondta, amint lehetősége nyílt, intézkedett autójának elszállíttatásáról.

A lap az ügyben az illetékes VI. kerületi Terézváros Önkormányzat Közterület-felügyelethez fordult, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy méltányosságot csak a rendőrség ítélhet meg, a közteresek nem mérlegelhetnek. A megbírságolt asszony ennek fényében viszont nem érti, hogy miért kérték el tőle az említett dokumentumokat.