20 fok is lehet pénteken, majd ránk zúdul a hidegfront

20 fok is lehet pénteken, majd ránk zúdul a hidegfront
Fotó: Pixabay.com

Az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint a csütörtök és a péntek még a korán jött tavasz jegyében telik, az idillt azonban megtöri egy hétvégére befutó hidegfront.

A szakemberek szerint csütörtökön az északi, északkeleti tájakon maradhat legtovább párás, ködös a levegő, míg az ország nagyobb részén a napsütés dominálhat. A délies szél nyugaton, északnyugaton megélénkülhet, délután 15-21 fok várható, ahol viszont párásabb az idő, ott alacsonyabb értékeket mutat majd a hőmérő.

Pénteken ködösen indul a reggel, majd kisüt a nap, azonban északkeleten és a Dunántúli-középhegységben sokáig maradhat a pára, a rétegfelhőzet. Széltől nem kell tartani, 14-20 fokos délutánra van kilátás, ott viszont, ahol tartósan megülnek a felhők, a ködfoltok, 8-13 fokkal kell beérnünk.

Elromlik a hétvége

Szombat reggelre egy hidegfront érkezik meg, hatására feltámad az északi-északnyugati szél, némi záporra is számítani kell. Az időjárásportál szerint napközben többfelé szeles lehet az idő, a napos időszakokat felhőátvonulások zavarhatják meg. Délután 8-14 fokra van esély.

A vasárnap nyugodtabb lesz, de főként keleten felhős időre és 6-11 fokra számíthatunk, a nyugati, északnyugati szél még többfelé feltámad.

Március elseje, hétfő a meteorológusok szerint többfelé szeles lesz, napos és felhős időszakok váltogatják majd egymást, a legmelegebb órákban 10 fok körüli csúcshőmérséklet várható.

Kapcsolódó hírek