Lelkesen fogadták vidéken az orosz vakcinát – állítja a köztévé

Pont úgy, mint a dicsőséges, felszabadító szovjet hadsereget.

Ágoston Sándor főorvos beolt egy nőt az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyaggal (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban 2021. február 20-án.
Ágoston Sándor főorvos beolt egy nőt az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyaggal (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban 2021. február 20-án. Fotó: MTI/Balázs Attila

Az M1 propagandacsatorna szombati műsora szerint kedvező az orosz vakcina fogadtatása a vidéki oltópontokon, ami abból következik, hogy

„Veszprémben mindenki időre megérkezett, az érintettek lelkesen fogadták az orosz vakcinát”.

A műsorban Bujdosó Lászlót, a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház osztályvezető főorvosát beszéltették. Elhangzott: a megyébe 655 ember beoltására alkalmas orosz vakcina érkezett, amivel a hétvégén folyamatosan oltanak, a krónikus betegséggel nem rendelkező, 60-74 év közötti idősebb korosztályban.

Bujdosó szerint alapvetően nem különbözik a Szputnyik a többi vakcinától.

A gyártó vállalása szerint ez a vakcina két évig nyújt védettséget

– mondta, ismertetve, a két oltást 21 nap különbséggel adják be.

Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója arról számolt be, hogy 3 fajta vakcinával szerveznek oltásokat, a hétvégén folytatják a szociális intézményekben az oltást a Pfizer oltóanyagával. A Moderna vakcinájával az újabb jelentkezőket, a Szputnyikkal a 60-74 év közötti krónikus betegséggel nem rendelkezőket oltják. Az orosz oltóanyagból ők 1050 adagot kaptak.

Szondi „tapasztalatai szerint” az oltási kedv emelkedik, az oltás szervezésében a háziorvosok szerepe óriási.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keres a Röviden!

Kapcsolódó hírek