Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Eldobált tárgyak buktatták le egy tíz évvel ezelőtti betörés elkövetőit

Több mint tíz évvel ezelőtt levett DNS-minták vezettek egy betörőpáros nyomára.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársai fognak el egy gyanúsítottat Dunaharasztiban 2021. február 16-án hajnalban.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársai fognak el egy gyanúsítottat Dunaharasztiban 2021. február 16-án hajnalban. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Letartóztattak egy férfit, aki a gyanú szerint társával kirabolt egy idős nőt még 2010-ben.

A Budapest Környéki Törvényszék közlése szerint a két férfi betört az idős, alvó nő otthonába. A nőt arra kényszerítették, hogy nyissa ki a széfet, és adja át értékeit. Eltulajdonítottak 1400 eurót, 150 amerikai dollárt, 90 000 forintot és egy 230 000 forintos digitális fényképezőgépet, majd elmenekültek.

A férfiakat távolabb észrevette egy rendőr, erősítést hívott, és járőrtársaival megpróbálta elfogni őket. A rendőrök tárgyakat találtak, amelyeket a gyanúsítottak dobtak el menekülés közben. A tárgyakat lefoglalták, és DNS-mintákat vettek róluk, amelyek alapján most, 2021 januárjában sikerült beazonosítani a feltételezett elkövetőket, és egyiküket el is fogták.

Az elfogott férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás miatt eljárást indított. Az ügyészség pedig szökés, bűnismétlés és a bizonyítás nehezítésének veszélye miatt indítványozta letartóztatását.

A Budakörnyéki Járásbíróság az indítvánnyal részben egyetértve elrendelte letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítésekor hozandó határozatáig, de legfeljebb március 18-ig. A bíróság a bűnismétlés veszélyét nem találta megalapozottnak.

Kapcsolódó friss hírek

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen