Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Bulvár

Tömegverekedés volt a Westend bevásárlóközpontban

Sport

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy fiatal magyar kézilabdázó

Bali és Jáva látványosságai

A Semeru és a Bromo vulkánok Kelet-Jáván.
A Semeru és a Bromo vulkánok Kelet-Jáván.

Indonézia a világ negyedik legnépesebb országa, amelynek 6000 lakott szigete közül a legtöbb igazi kis ékszerdoboz, saját identitással és hagyományokkal. Elég csak a mediterráneum vagy az Atlanti-óceán szigeteinek sokszínűségére gondolni, ugyanez a helyzet az indonéz szigetvilággal is, de az európaitól teljesen eltérő sokféleséggel és kultúrával. Tarts velünk, és egy kis ízelítőt kapsz mindebből!

Bali, az istenek szigete

Indonézia egyik legvarázslatosabb szigete Bali, melynek neve a nyugati emberek fejében összeforrt a spirituális feltöltődéssel. A gyönyörű táj, az egyedülálló építészet, valamint a hindu vallású balinézek vendégszeretete és világlátása mindenkire hatással van, aki ide látogat. Különleges élményt nyújt a Szent Majomerdő, ahol a hatalmas fák és a hindu templomok közt több száz – a helyiek által szentként tisztelt – makákó él, akik bármikor kaphatóak egy közös fotózásra. Kihagyhatatlan helyszín Tirta Empul több mint ezer éves vízi temploma, amely szakrális fürdőhely is egyben. A balinézek gyógyító hatást tulajdonítanak vizének, így a különleges megtisztulási rituálét sem szabad kihagyni.

A spirituális élmények mellett a sziget természeti szépségekben is bővelkedik. Érdemes meglátogatni a rizs- és teaültetvényeket, amelyek nem csak igen látványosak, de megmutatják, hogy a helyiek hogyan élnek harmóniában az őket körülvevő természettel.

Jáva

A rendkívül sűrűn lakott Jáva szigetét a tűzhányók földjének is nevezik. A vulkánok kalderájába szervezett túrák lélegzetelállító látványt nyújtanak. Az Ijen vulkán kékesen égő tüzei a sötétben mutatnak igazán jól, de a napfelkelte garantáltan a Bromo vulkán tetején a legszebb.

Természetesen Jáva is bővelkedik építészeti csodákban, amelyek közül a legjelentősebbeket vallási célokra emelték. Prambanan több mint ezer éves templomegyüttese az UNESCO világörökség részét képezi, nem véletlenül! Itt található az ország legnagyobb temploma, amelyet Sivának szenteltek. Ugyanennek a kornak az emléke található Borobudurban, ahol a világ legnagyobb buddhista építménye tekinthető meg. A hatalmas teraszos piramis nem csak méretei miatt látványos, hanem a rajta elhelyezett 72 harang alakú sztúpa miatt is. A szintén világörökségi védelmet élvező szentély az építészet és a keleti kultúra iránt érdeklődőket is garantáltan elbűvöli.

Hogyan érdemes felfedezni a szigeteket?

Ha nem csak pihenni szeretnél valamelyik elbűvölő indonéz szigeten, hanem szeretnéd felfedezni az itt élő emberek kultúráját és szokásait, akkor mindenképpen keresd fel a WanderWell honlapját. Csapatuk kis létszámú, jól szervezett, ám kalandos túrákat kínál, melyek során kiváló helyismerettel rendelkező vezető segítségével fedezheted fel Indonézia épített és természeti örökségét.

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Ez a KDNP-s férfi szeretne mondani valamit Önnek a termékenységtudatosságról

Elhunyt Ferge Zsuzsa

Benyújtották a törvényjavaslatot, betiltják a 18 év alattiaknak az energiaitalok eladását

Pénztárcabarát fürdőtippek a hosszú hétvégére

Tisztítószer került a Szentkirályi ásványvizébe, ezt a szériát hívta vissza a gyártó