Manipulált fotóval hergelnek valakik a fővárosi önkormányzat ellen

A Városháza jogi lépéseket tesz.

Az eredeti és a manipulált plakát.
Az eredeti és a manipulált plakát. Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

Manipulált fotó terjed a Facebookon a fővárosi önkormányzat azon plakátjáról, amelyen a koronavírus elleni oltás fontosságára hívják fel a figyelmet, emiatt a Városháza jogi lépéseket tesz – tájékoztatott a Főpolgármesteri Hivatal szerdán.

Többen fordultak szerdán a Főpolgármesteri Hivatalhoz és a fővárosi önkormányzathoz egy a főváros cége által kihelyezett plakáttal kapcsolatban, amely a VII. kerületben, a Bajza utcában található. A kép, amely a Facebookon kering a plakátról, egy hamisítvány – olvasható a közleményben.

Az eredeti az áll: „Kell az oltás! Hogy újra megölelhessük egymást”, míg az utóbbin az olvasható: „Kell az oltás! Hogy újra megölhessük egymást”.

Terjed itt a Facebookon egy fotó egy bizonyos plakáttal kapcsolatban, amely a VII. kerületben található, és a főváros…

Posted by Karácsony Gergely on Wednesday, February 10, 2021

Mint fogalmaztak, „felháborítónak tartjuk, hogy valaki éppen most, a járványhelyzetben gúnyt űz egy ilyen komoly témából. A koronavírus több ezer embertársunk halálát követelte, a korlátozások vállalkozásokat és velük együtt életeket tettek tönkre.”

A plakátolás előzménye, hogy a főváros nemrég tájékoztatási kampányba kezdett, ahol az oltás fontosságára hívják fel a figyelmet szerte a városban.

Kapcsolódó hírek