19 év fegyházat kapott a fővárosi pornószínész, aki egy disznóölő puskával fejbe lőtte nagyapját

Pedig a nagyszülő fizette a főiskolai tanulmányait, és lakást is vett neki.

Jelentősen súlyosították annak a budapesti pornószínésznek a büntetését, aki 2015-ben egy disznóvágáshoz használt eszközzel fejbe lőtte nagyapját, majd elrejtette a holttestét, később pedig okiratot hamisított, hogy hozzáférjen a vagyonához.

A bírósági szerdai közlemény szerint a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen 19 év fegyházra ítélte a férfit, súlyosítva az ügyben első fokon kiszabott 11 év börtönbüntetést.

Felidézték, a férfit anyagilag jelentősen támogatta a nagyapja: havonta pénzt adott neki, a többi között a főiskolai tanulmányaira, és lakást is vett neki. Ezt a lakást a férfi eladta, a főiskolát pedig abbahagyta és erotikus filmekben kezdett el szerepelni, de mindezt titokban tartotta nagyapja előtt. A férfi apja és testvére azonban azt tervezték, hogy felkeresik a nagyapát és beszámolnak neki unokája életviteléről.

A férfi ettől tartva megölte nagyapját, és egy X. kerületi garázsban elrejtette a holttestét.

Ezután azt a látszatot keltette, hogy a nagyapja még él, és okiratot hamisított, hogy hozzáférjen a vagyonához. Két éven keresztül az ő bankszámlájára érkezett nyugdíjból élt. Amikor pedig személyes jelenlétre volt szükség a hivatalos ügyintézéseknél, egy, a nagyapjához hasonló korú ismerőse segítségét kérte. Ez a férfi – aki a nagyapa haláláról nem tudott – pénzért adásvételi szerződéseket, banki szerződéseket írt alá, okmányt igényelt.

A Fővárosi Törvényszék tavaly márciusi elsőfokú ítélete ellen az ügyész és a vádlott fellebbezett, a férfi vádlott-társa tudomásul vette a döntést. A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az elsőrendű vádlottat végül aljas indokból elkövetett emberölés és folytatólagosan elkövetett jogtalan elsajátítás miatt 19 év fegyházbüntetéssel sújtotta.

A férfi társa esetében kimondták, hogy a hamis magánokirat felhasználását nem felbujtóként, hanem tettesként követte el. Az ő esetében azonban a súlyosítást és büntetés kiszabását célzó ügyészi fellebbezést a másodfokú bíróság nem látta megalapozottnak – áll a közleményben.

Kapcsolódó hírek