Minden oltásellenes tartalmat törölni fog mostantól a Facebook

Mehetnek a Hundubra a mikrochipekről hadoválók is.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója beszédet tart a 2019-es F8 fejlesztői konferencián.
Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója beszédet tart a 2019-es F8 fejlesztői konferencián. Fotó: Flickr/Anthony Quintano

Szigorú moderációs változásokat jelentett be a Facebook a vakcinákkal és a koronavírussal kapcsolatos tartalmakat érintően – írja a Telex a közösségi oldal friss közlése nyomán.

E szerint a Facebooknál vezető egészségügyi szakértőkkel, köztük a WHO-val való egyeztetést követően úgy döntöttek, kibővítik a koronavírussal és vakcinákkal kapcsolatos álhírek listáját, és jelentősen leszűkítik a közösségi oldalakon rettentően népszerű elméletek terjedését.

Mostantól törölni fogják például azokat a bejegyzéseket, melyek azt hirdetik, hogy a vírust ember alkotta, az oltások mérgezők, vagy hogy autizmust okoznak.

Az új moderálási irányelvek azonnali hatállyal életbe léptek, így elvileg már bőszen gyomlálják az említett tartalmakat, az olyan csoportokat és profilokat pedig, melyek ilyeneket osztanak meg, akár törölhetik is.

A Telex emlékeztet, a Facebook 2020 decemberében elkezdte ritkítani a járvánnyal kapcsolatos álhíreket, például az 5G és a vírus kapcsolatát firtató idióták posztjai is eltűntek, ahogy arról sem lehet már lamentálni, hogy az oltások mikrochipet tartalmaznak.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója beszédet tart a 2019-es F8 fejlesztői konferencián.

Kapcsolódó hírek