Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Sport

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy fiatal magyar kézilabdázó

Komoly hideghullám jön, −20 fok is lehet a jövő héten

Néhol havazásra, ónos esőre is készülni kell.

Motorvonat közlekedik az Eger-Szilvásvárad közötti vasútvonalon a szakadó hóesésben Szilvásváradon 2021. január 25-én.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Jelentős lehűlés várható a jövő héten: a hét elején még többfelé 10 fok körül alakulnak a maximumok, a hét második felében azonban már napközben is mínuszok, hajnalban pedig néhol mínusz 20 fok körüli értékek lesznek.

Szórványosan havazásra, ónos esőre is készülni kell,

derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn túlnyomóan borult idő várható, sokfelé valószínű kisebb-nagyobb megszakításokkal eső, záporeső, délen kis valószínűséggel zivatar is kialakulhat. Több helyen megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 0 és plusz 9 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 4-12 fokig melegszik a levegő, északnyugaton lesz a leghidegebb.

Kedden az északi megyékben az eső mellett havas eső, havazás is előfordul. Néhol ónos eső sem kizárt. Helyenként megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és plusz 3, a maximumhőmérséklet általában 0 és plusz 9 fok között valószínű, de délkeleten néhol 10-13 fokot is mérhetnek.

Az absztrakt kép címe: Tükörkép, avagy a -1-es korreláció a légnyomás és a 850 hPa-s hőmérséklet menete között.

Posted by Országos Meteorológiai Szolgálat on Sunday, February 7, 2021

Szerdán délelőtt szórványosan, a délutáni, esti órákban már sokfelé várható eső. Főként az északi, északnyugati megyékben számítani lehet havas esőre, havazásra is. Néhol ónos eső sem kizárt. A szél is több helyen megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 12 fok között alakul, a délkeleti országrészben mérhetik a magasabb értékeket.

Csütörtökön sokfelé, estétől már inkább csak a tiszántúli területeken valószínű csapadék: az esőt nyugat, északnyugat felől havazás váltja fel mindenütt. Erős, sok helyen viharos lesz a szél. A hajnali, reggeli órákban általában mínusz 9 és plusz 9 fok közötti értékek várhatók, napközben pedig fokozatosan hűl a levegő.

Pénteken felhőátvonulások várhatók, a nyugati országrészben hosszabb, a keleti tájakon rövidebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat hózápor. A szél erős, a Dunántúlon több helyen viharos lesz. A leghidegebb órákban általában mínusz 15 és mínusz 8 fok között alakul a hőmérséklet, de

a havas, derült, szélvédett részeken akár mínusz 20 fokig is hűlhet a levegő.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan lehetnek hózáporok is. A szél sokfelé megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 15 és mínusz 8 fok között alakul, de a havas, derült, szélvédett részeken akár mínusz 20 fokig is lehűlhet a levegő. Délután is csak mínusz 9 és mínusz 1 fok közötti csúcsértékek lehetnek.

Vasárnap szórványosan kialakulhat hózápor és több helyen megerősödik a szél. A leghidegebb órákban általában mínusz 15 és mínusz 7 fok közötti értékek várhatók, de a havas, derült, szélvédett részeken akár mínusz 22 fokig is süllyedhet a hőmérséklet. Napközben is csak mínusz 9 és mínusz 1 fok között alakulnak a maximumok – olvasható az előrejelzésben.

Durva, ami közelít, több megyére veszélyjelzést adtak ki

Most közölte a meteorológia: nem mindennapi, ami történik

A hegyekben már havazik

Kiadták a riasztást: heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

118 éve nem volt ilyen meleg Magyarországon, mint tegnap; megdőltek a rekordok