Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Sport

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy fiatal magyar kézilabdázó

Belföld

Menczer Tamás ledobta az atomot Magyar Péterre

Toroczkai: Migránsok foglalták el egy ásotthalmi asszony tanyáját

A polgármester, Mi Hazánk-elnök nem érti, „hol vannak a rendőrök, hol van a honvédség”.

RövidenRöviden
Részlet Toroczkai László videójából.
Részlet Toroczkai László videójából.

„Migránsok százai törtek be szerdán ásotthalmi házakba” – állítja Toroczkai László egy néhány órája felkerült Youtube-videójában.

A Mi Hazánk elnöke épületekben gubbasztó migránsokat mutat az erősen megvágott felvételeken, és arról beszél, nem érti, „mi zajlik jelenleg a magyar határon”, hiszen a kameráknak szerinte látnia kellett, hogy „átjön egy egész hadseregnyi migráns”.

„A tanya tulajdonosa, egy idős néni bebuszozott Szegedre, és amikor visszatért, szembetalálta magát 65 életerős, illegális migránssal, akik egyszerűen betörtek a házába, és elfoglalták a néni ingatlanát”

– magyarázta a bemutatott esettel kapcsolatban a szélsőjobbos politikus. Toroczkai felszólította a kormányt, hogy védje meg az országhatárokat, „küldje oda a magyar honvédséget”.

A Csongrád-Csanád megyei rendőr-főkapitányság napközben arról tájékoztatott, hogy szerdán a járőrök 38 esetben összesen 193 határsértőt tartóztattak fel Kübekháza, Szeged, Ferencszállás, Röszke, Maroslele, Ásotthalom, Mórahalom, Újszentiván és Kübekháza közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, líbiai, palesztin, ghánai, marokkói, tunéziai, valamint afgán állampolgárnak vallották magukat.

„Tanyafoglalásról” a rendőrség egyelőre nem számolt be, viszont kiadtak egy közleményt, mely szerint hatvanöt határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén szerda délelőtt. A rendőrség szerint a határsértőket a helyi mezőőrök jelzése alapján állították meg több csoportban, a közlemény ingatlanok elfoglalásáról nem tesz említést.

Ez is érdekelhet

Előszedték Bakondi Györgyöt a kampányra: az embert, akinél 2015 óta folyamatosan nő a migrációs nyomás

Szijjártó Bécsbe ment luxuscikkeket vásárolni, megkérdezték, nem fél-e a migránsoktól

Két bangladesi férfit találtak egy autó alvázában az M1-esen

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében

Magyar Péter: Orbán Viktor térde reszket

Magyar Péter azt kérdezi Orbántól, hogy ha két éve „háborús veszélyhelyzet” van, van-e hová elbújni?