Megtiltotta a versenyhivatal a BrightWhite fogfehérítő reklámozását

A terméket promotáló influenszerktől pedig helyreigazítást kérnek.

Inflenszer pózol a BrightWhite termékével.
Inflenszer pózol a BrightWhite termékével. Forrás: Instagram/kinga0426

A fogyasztói károk megelőzése érdekében, vizsgálatának lezárultáig ideiglenesen megtiltotta a BrightWhite otthoni fogfehérítő rendszer népszerűsítését, és helyreigazítást rendelt el a terméket reklámozó influenszerek közösségi oldalain a Gazdasági Versenyhivatal.

A tájékoztatás szerint a hatóság tavaly év végén indított vizsgálatot a BrightWhite otthoni fogfehérítő termékcsalád forgalmazóival szemben, mert

„reklámgyakorlatuk vélhetően több szempontból is megtéveszti a fogyasztókat”.

A terméket a Nemzeti Népegészségügyi Központ forgalomból kitiltottként tartja nyilván, mert a termék dokumentációja hiányos, nem zárható ki, hogy az európai ágazati normák által tiltott anyagot tartalmaz. A versenyhatóság gyanúja szerint ezért jogszerűen nem népszerűsíthető.

Mivel azonban a termék reklámozása még hónapokkal a jogerős közegészségügyi hatósági eltiltást követően is igen aktív, így széles fogyasztói kört veszélyeztet, így ideiglenes intézkedésként az eljárás befejezéséig a kereskedelmi gyakorlat megtiltása mellett döntöttek – írták.

A magyar versenyhatóság emellett – az érintett közvetítő ügynökségek kötelezésével – helyreigazító tájékoztatás közzétételét rendelte el azon influenszerek közösségi csatornáin, akik a forgalmazás megtiltását követően részt vettek a termék reklámozásában.

Kapcsolódó hírek