Tömeg van egy budai étkezdében ebédidőben, ahová kormányzati cégek dolgozói is járnak

Kormányzati irodistákat etet egy legálisan nyitva tartó étterem, miközben más vendéglősök tönkremennek.

Tömeg van egy budai étkezdében ebédidőben, ahová kormányzati cégek dolgozói is járnak
Forrás: Telex

A hónapok óta zárva tartó vendéglátóhelyekkel ellentétben most is nagy tömeg van minden délben abban a budai étkezdében, amely a kormányzati cégek dolgozóit is kiszolgálja – írja a Telex, rejtett kamerás felvételt is mutatva a tányércsörgésről.

A lap azt írja, mivel a Kacsa utcai hely üzemi étkezdének minősül, napi 4 órát nyitva tarthat. Bárki fogyaszthat helyben ételt, s rendszeresen megfordulnak ott a közelben lévő Külügyminisztérium irodaházának dolgozói is.

A Telex a helyszínen azt tapasztalta, hogy annyi ember gyűlik össze ebédidőben, amennyit hónapok óta nem lehet látni sehol. Az étkezés megkezdése előtt ugyan kötelező a maszkviselés, és fertőtlenítőket is kihelyeztek, de az asztalok között nem minden esetben van meg a másfél-két méteres távolság.

Az épületben többek között a Diákhitel Központ, a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Nemzeti Filmiroda és az Orbán Ráhel-féle Magyar Divat & Design Ügynökség is működtet irodát.

Az étkezde munkatársa azt mondta a Telexnek, hogy ő maga sem lát logikát az éttermek bezárása mögött. Meglátása szerint a menza vendégeinek 95 százaléka az irodaház dolgozói közül kerül ki.

Kapcsolódó hírek