RTL: A futballválogatott is soron kívül kapja a vírus elleni oltást

Az Operatív Törzs döntése alapján fontos, hogy az olimpikonokhoz hasonlóan velük is kivételezzenek.

A magyar labdarúgó-válogatott edzése a november 19-ei Wales-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt a cardiffi városi stadionban 2019. november 18-án.
A magyar labdarúgó-válogatott edzése a november 19-ei Wales-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt a cardiffi városi stadionban 2019. november 18-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyar labdarúgóválogatott tagjai is soron kívül kapják meg a koronavírus-elleni oltást – számolt be róla az RTL Híradó.

A csatorna értesülését a Magyar Labdarúgó Szövetség is megerősítette, azt írták: az Operatív Törzs döntése alapján az olimpiára készülő sportolók mellett a márciusban két vb-selejtező mérkőzést is idegenben játszó válogatott tagjai is felvehetik az oltást.

Egyelőre még azt mérik fel, hogy a sportolók közül hányan kérik a vakcinát (hánynak lesz elég vastag bőr az arcán).

Az RTL emlékeztet, az olimpikonok oltása már pénteken elkezdődött, eddig tíz sportoló, köztük a dél-afrikai edzőtáborba utazó kajakos válogatott keret tagjai kapták meg a Moderna vakcináját.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) csütörtökön arról magyarázott:

„Az oltási sorrend alapja az olimpiai kvalifikációs események és a külföldi edzőtáborok időpontjaiból összeállított naptár. A MOB a sportági szövetségekkel közösen 868 fős listát állított össze, amelyen azok szerepelnek, akiknek van esélye a tavalyról idénre halasztott tokiói vagy a jövő februári pekingi olimpián a részvételre. A lista nem tartalmaz egyetlen sportvezetőt sem, mivel nem közvetlenül az olimpiai kiutazásra koncentrál, kizárólag az arra való felkészülésre.”

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek