Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Szijjártó bejelentette, rengeteg kínai vakcinát vásárol Magyarország

Egy horvát megnyitó ünnepség után azonnal telefonált is Vang Ji kínai külügyminiszternek.

Szijjártó bejelentette, rengeteg kínai vakcinát vásárol Magyarország
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Magyarország két és fél millió ember beoltását lehetővé tevő, ötmillió adag koronavírus elleni oltóanyagot vásárol a kínai Sinopharm vállalattól

– közölte a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán pénteken.

Szijjártó Péter a horvátországi Krkből bejelentkezve azt írta: amint véget ért a krki LNG-terminál megnyitó ünnepsége, telefonon egyeztetett Vang Ji kínai külügyminiszterrel a vakcina vásárlásáról!

Ahogy véget ért a krk-i LNG terminál megnyitó ünnepsége, jött a következő fontos feladat mára: telefonon egyeztettem…

Posted by Szijjártó Péter on Friday, January 29, 2021

Kiemelte: az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) engedélyének kiadása után ugyanis megnyílt a lehetőség a kínai Sinopharm által gyártott oltóanyag megvásárlására, és a szerződést is sikerült aláírni a déli órákban. Ennek értelmében Magyarország két és fél millió ember beoltását lehetővé tevő, ötmillió adag oltóanyagot vásárol a kínai Sinopharm vállalattól. A szállítás négy szakaszban, négy hónap alatt történik – ismertette a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter szerint ezzel lehetővé válik majd az oltás felgyorsítása, ami emberek ezreinek életét mentheti meg, és hamarabb oldhatják fel a korlátozásokat is.

A tárcavezető megjegyezte: nem az anyaországi magyarok lesznek az elsők, akik megkapják ezt az oltást, hiszen Szerbiában már több mint 300 ezer embert oltottak be vele, köztük sok magyart is a Vajdaságban.