Jakab Péter bejelentést tett a Facebook-oldalán

„Ez a kormány annyiszor átverte már a magyar nemzetet, hogy azt sem hisszük el nekik, amit kérdeznek.”

Jakab Péter bejelentést tett a Facebook-oldalán
Fotó: Facebook/Jakab Péter

Legkésőbb október 23-án egy színpadon fog állni az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje 106 képviselőjelölttel, hogy együtt váltsanak kormányt és együtt váltsanak korszakot – mondta a közösségi oldalán hétfőn este publikált videóban az egy éve a Jobbik elnökévé választott Jakab Péter, aki arról is beszélt,

elindul a miniszterelnök-jelöltségért az ellenzéki előválasztáson.

Jakab azt mondta, az előválasztáson „nem egymást kell legyőznünk, hanem a Fideszt”, ehhez viszont összefogásra van szükség. Kijelentette, ha ő nyer, elvállalja a kormányfőjelöltséget, ha más győz, akkor őt is támogatni fogja.

Az összefogás a nemzet igazi tartaléka – mondta, és célnak nevezte, hogy „ne legyen két Magyarország”, szűnjön meg a szegények és gazdagok, a kormánypártiak és az ellenzékiek vagy a főváros és a vidék szembeállítása. A nemzeti egységkormány feladatának nevezte, hogy

vessen véget az urambátyám világnak és vigye végig az elszámoltatást.

Jakab Péter bírálta a kormány válságkezelését a járvány idején. Ez a kormány annyiszor átverte már a magyar nemzetet, hogy azt sem hisszük el nekik, amit kérdeznek, márpedig ebből a válságból csak az tudja kivezetni az országot, aki mögött teljes a bizalom és aki mögött teljes a nemzeti egység. A Fidesz mögött egyik sincs meg – jelentette ki.

Úgy fogalmazott, „azért, mert a Fidesz szélsőjobboldali párt lett, a Jobbik még nem lett baloldali”. Hangsúlyozta, pártja keresztény és alapvető emberi értékeket vall.

A pártelnökké választása óta eltelt időszakot értékelve Jakab Péter arról beszélt: egy éve a nemzet megtörhetetlen lelki erejének nevezte a Jobbikot, amelynek feladata a nemzet egyesítése, és mostanra „a Jobbik 6 százalékosról 14 százalékos párttá vált”, amely a fiatalok körében a legnépszerűbb politikai erő lett. Megváltozott az is, hogy „túl sokan ülnek a Jobbik szekerén és kevesen húzzák” azt – mondta.

Kapcsolódó hírek