Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

15 fok lehet pénteken, majd nagyot zuhan a hőmérséklet

Vasárnaptól ismét fagyra és hóra is készülhetünk.

Hó borítja a tanösvényt a helyi és országos védettséget is élvező Sóstó természetvédelmi területen Székesfehérváron 2020. január 14-én.
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzése szerint továbbra is marad a hullámvasút az időjárásunkban: míg a csütörtök és a péntek tavaszba illően alakul, a hétvégén már ismét lehűlés veszi kezdetét, és a téli csapadék is visszatérhet.

Pénteken közepesen felhős idő várható sok magasszintű felhővel, amely napközben átmenetileg meg is vastagszik. Elsősorban az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön lehet elszórtan eső, zápor, majd késő este már délnyugaton is eleredhet az eső. A déli, délnyugati szelet sokfelé erős, az Alpokalján és a Kisalföldön viharos széllökések is kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 10 és 15 fok között valószínű, de az Északi-középhegységben csak 3, 8 fok lesz.

szel-figyelmeztetes-terkep

Forrás: met.hu

Szombaton nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés reggel a Tiszántúlon, délután a Nyugat-Dunántúlon lehet. Többfelé várható általában kisebb eső, zápor, érdemibb mennyiségre estétől lehet számítani. A jellemzően déli szél élénk, olykor erős lesz, de a Dunántúl északnyugati részein átmenetileg északnyugatira fordulhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 14 fok között valószínű, de az északi megyékben 7, 9 fok is lehet.

Vasárnaptól ismét télként kezd viselkedni a tél

Vasárnap a nap első felében átmenetileg csökken a felhőzet, majd nyugat felől újra beborul az ég,

többfelé várható eső, estefelé a Dunántúlon már havas eső, hó is előfordulhat.

A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél is megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok körül alakul, a Tiszántúlon lesz a melegebb.

Hétfőn a prognózis szerint eleinte változóan, majd többnyire erősen felhős lesz az ég. Délelőttre keleten is megszűnik a vegyes halmazállapotú csapadék, majd némi szünet után a nap második felében délnyugaton lehet havazás, havas eső. A nyugatias szél élénk, néhol erős lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Kedden felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, néhol kisebb zápor, hózápor előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és -1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű.

Szerdán a keddihez hasonlóan felhős időben lehet részünk, hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. A szakemberek szerint kevés helyen lehet vegyes halmazállapotú csapadék. A nyugatias szél élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és 0, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt