Letartóztatták a budapesti villamosmegállóban történt késelés gyanúsítottját

A férfi ellen korábban elfogatóparancs is érvényben volt.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy társaság tagjaként szombat délben a budapesti Mester utcai villamosmegállóban szóváltásba keveredett egy másik férfival, majd késsel szívtájékon szúrta, ezután társaival elmenekült a helyszínről.

A sértett életveszélyes sérülést szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a támadó társait egy nappal később elfogták, és a támadó kiléte is ismertté vált. Ezután a késelő feladta magát.

Bűnügyi helyszínelés Budapesten a Mester utcai villamosmegállóban, ahol megszúrtak egy férfit 2021. január 16-án.

Bűnügyi helyszínelés Budapesten a Mester utcai villamosmegállóban, ahol megszúrtak egy férfit 2021. január 16-án. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az ügyészség azért kezdeményezte a férfi letartóztatását, mert esetében fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye. A férfi feltehetően hajléktalan; más, ellene folyamatban lévő büntetőügyek eljárásában idézésekre nem jelent meg, ezért korábban elfogatóparancsot is kibocsátottak vele szemben. A letartóztatás elrendeléséről szóló végzés végleges – tudatta a Fővárosi Törvényszék.

Kapcsolódó hírek