Cáfolta a kormány, hogy pünkösdig zárva lennének az éttermek és szállodák

Miután a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége erről írt tagjainak.

Kerek Melitta étteremvezető elvitelre szánt ételt ad át egy vevőnek a nagykanizsai Bankpalota étterem bejáratánál 2020. november 11-én.
Kerek Melitta étteremvezető elvitelre szánt ételt ad át egy vevőnek a nagykanizsai Bankpalota étterem bejáratánál 2020. november 11-én. Fotó: MTI/Varga György

Visszavonta a járvány miatti korlátozások feloldásával kapcsolatos, a tagjainak kiküldött tájékoztatóját a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ), miután a szervet előzőleg arról írt, hogy pünkösdig nem várható a koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorítások feloldása.

A kedd este kiadott közleményben Flesch Tamás, a szövetség elnöke már mégis inkább a Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfolatát tolmácsolta.

„A vonatkozó kormányrendelet értelmében a szállodák, éttermek jelenleg is működhetnek korlátozásokkal. A tömeges oltást követően korlátozás nélkül, ahogy lehet, kinyithatnak a szektorban működő vállalkozások”

– áll az MSZÉSZ új közleményében.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ keddi közleménye szerint alaptalan, felelőtlen rémhír volt, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek Magyarországon. A közleményben leszögezték: a kormány nem hozott ilyen döntést.

Kapcsolódó hírek