Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Hideg, téli idő, –15 fok is lehet a hétvégén

Szombaton estétől több helyen számítani lehet havazásra, hózáporra.

Járművek haladnak a sűrű hóesésben a 471-es főúton Nyíradony közelében 2021. január 15-én.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Hideg, téli idő lesz a hétvégén: többfelé várható havazás és sokfelé napközben is mínuszok lesznek. A leghidegebb órákban néhol akár mínusz 15 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken keleten, északkeleten felhős idő lesz a jellemző, ott szórványosan várható havazás, másutt a felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de néhol lehet hózápor. A Dunántúlon többfelé erős lesz a szél, keleten csak időnként élénkül meg a légmozgás. A minimumhőmérséklet mínusz 8 és mínusz 2 Celsius-fok között valószínű, de a derült, havas, szélvédett helyeken hidegebb is lehet. A nappali maximumok mínusz 3 és plusz 3 fok között alakulnak, északkeleten lesz a hidegebb.

Szombaton felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, majd késő délutántól észak felől összefüggőbb felhőzet boríthatja be az országot. Eleinte helyenként fordulhat elő hózápor, késő délutántól, estétől több helyen számítani lehet havazásra, hózáporra. A Dunántúlon sokfelé erős lesz a szél.

A leghidegebb órákban általában mínusz 12 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, de keleten néhol akár mínusz 15 fokot is mérhetnek.

Vasárnap kezdetben még több helyen előfordulhat havazás, hózápor. Napközben már csak legfeljebb néhol alakulhat ki hózápor, csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. A szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 14 és mínusz 6 fok között alakul, de északkeleten néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 6 és 0 fok között várható – olvasható az előrejelzésben.

Kapcsolódó friss hírek

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték