Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

95-en elhunytak, 1358 főnél mutatták ki a koronavírust szerdára

Védőfelszerelést viselő ápoló megsimogatja egy beteg kezét a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fővárosi Szent János Kórházban 2020. május 14-én.
Védőfelszerelést viselő ápoló megsimogatja egy beteg kezét a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fővárosi Szent János Kórházban 2020. május 14-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az állami tájékoztatóoldal szerint január 13-ra 1358 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, és elhunyt 95 többségében idős, krónikus beteg.

A beazonosított fertőzöttek száma ezzel 345 710 főre nőtt a hazánkban, míg az elhunytak száma 10 948 főre emelkedett.

Az elhunytak száma alacsonyabb a keddinél, akkor 128 halottról adott hírt az állami oldal. Az új fertőzöttek száma viszont tegnap volt alacsonyabb, a mai érték majdnem a duplája a keddinek.

A szerdai közlés szerint a gyógyultak száma jelenleg 215 453 fő, az aktív fertőzöttek száma 119 309 főre csökkent. 4870 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 339-en vannak lélegeztetőgépen.

Kitértek arra is, hogy kedd estig összesen már 86 929 fő kapott oltást, többségében egészségügyi dolgozók, valamint idősotthonban lakók és dolgozók. Kiemelték, kedden újabb vakcinaszállítmányok érkeztek, amelyek összesen közel 51 ezer ember oltását teszik lehetővé, így folytatódik az egészségügyi dolgozók, valamint az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása.