Orbán Viktor videóüzenetben köszöntötte a 100 éves, ötszörös olimpiai bajnokot

Keleti Ágnes a legtöbb olimpiai éremmel (tíz) rendelkező magyar női sportoló, nemcsak a legidősebb élő olimpiai bajnok, hanem a legidősebb ötkarikás érmes is.

Orbán Viktor miniszterelnök.
Orbán Viktor miniszterelnök.

Ma ünnepli 100. születésnapját Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka.

Orbán Viktornak a jeles alkalomról az jutott eszébe, hogy

„Magyarország fantasztikus, de nehéz hely, birodalmak veszik körbe, és mindig küzdenünk kellett az életünkért, szabadságunkért, függetlenségünkért”.

„Nem csak nehezebb út jutott nekünk. A Jóisten küld nekünk – és a múltban is küldött – nagyszerű hősöket, akik példát mutattak, kiragadtak minket a hétköznapok nehézségeiből” – méltatta a százéves sportolónőt.

Isten éltesse a nemzet sportolóját, Keleti Ágnest // God bless Ágnes Keleti, the athlete of the nation!

Posted by Orbán Viktor on Saturday, January 9, 2021

Keleti Ágnes a születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen újságírói kérdésre azt mondta, ez az évforduló pont ugyanolyan számára, mint amikor 60 éves volt.

„Élek, jól élek, szeretek élni. Az egészség a lényeg, a születésnap egyáltalán nem fontos, csak a jó élet”

– mondta az MTI beszámolója szerint jókedvűen Keleti, akinek a napjai elmondása szerint jól telnek.

Keleti Ágnes a közelgő születésnapjára kapott tortával budapesti otthonában 2021. január 7-én.

Keleti Ágnes a közelgő születésnapjára kapott tortával budapesti otthonában 2021. január 7-én.Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Csak szép idő legyen” – kívánta születésnapja alkalmából a sportoló, akiről egész estés dokumentumfilm készül „Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes” címmel.

Keleti Ágnes a legtöbb olimpiai éremmel (tíz) rendelkező magyar női sportoló, nemcsak a legidősebb élő olimpiai bajnok, hanem a legidősebb ötkarikás érmes is.

Az Újpesti Torna Egylet szerdán jelentette be, hogy az ötszörös olimpiai bajnokról nevezi el a közelmúltban felújított tornacsarnokát. Izraelben pedig, ahol a melbourne-i olimpia után telepedett le, róla nevezik el a szertorna-bajnokságot.

Kapcsolódó hírek