Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

A járőr kocsijában mérgezhettek meg három rendőrkutyát az udvari határátkelő parkolójában

A járőr autójában, a mohácsi rendőrséghez tartozó parkolóban mérgeztek meg három rendőrkutyát, amíg gazdájuk beszaladt az irodába – értesült a Blikk.

A lap úgy tudja, egy rendőrnő volt a kutyák gazdája, aki rajongásig szerette állatait. Míg távol volt a kocsitól, nyitva hagyta a csomagtartót és az ajtót is, hogy szellőzzön, ez lett a szállítóboxban hagyott állatok veszte. A zászlóst visszatérte után a kutyái élettelen teste fogadta.

A Blikk azt írja, a nyomozók egyelőre csak találgatják, hogy mi okozta Émon, Locky és Cinkos kínhalálát. A parkoló nem volt bekamerázva, ezért a történtekről nincs videófelvétel, és a boncolás során sem sikerült egyelőre kideríteni, hogy milyen mérget használt a kutyák gyilkosa. Feltételezések szerint valamilyen növényvédő szer okozhatta a halálukat.

A három rendőrkutya a legmagasabb szintű, K-9-es kiképzést kapta, ezért különösen okosnak, értékesnek számítottak. A Blikk informátora szerint ételmegtagadásra is ki voltak képezve, így elvileg

csak olyan ember mérgezhette meg őket, akit nagyon jól ismertek.

A Pécsi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt nyomoz az ügyben. Kihallgatták a szomszédokat is, ők is azt mondták, hogy a kutyák gazdája igazi családtagként szerette állatait.