Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

További szigorításokat vezetnek be Németországban

Az „abszolút szükséges minimumra” csökkentik az emberi kapcsolatokat.

Meghosszabbítják az érvényben lévő korlátozásokat és újabb szigorításokat vezetnek be Németországban a koronavírus-járvány miatt

– jelentette be Angela Merkel kancellár kedd délután, miután egy videokonferencia keretében csaknem öt órán keresztül tanácskozott a tartományi miniszterelnökökkel.

A szövetségi kormány és a tartományok vezetői úgy döntöttek, hogy január 31-ig fenntartják és szigorítják a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat – jelentette be Angela Merkel. Hozzátette: a karácsonyi ünnepek idején lehetővé tett enyhítések miatt várhatóan csak január második felében kapnak világos képet az intézkedések hatásáról.

A kancellár hangsúlyozta: a cél továbbra is az, hogy a hétnapos incidencia (a százezer lakosra jutó fertőzöttek száma) 50 alá csökkenjen, ugyanis csak így válik lehetővé a fertőzéslánc nyomon követése. A kancellár arról is szólt, hogy ennek nagy jelentősége van a vírus Nagy-Britanniából terjedő, új mutánsa miatt.

Az „abszolút szükséges minimumra” csökkentik az emberi kapcsolatokat. A fertőzési gócpontokban korlátozzák a helyiek mozgásterét. Az iskolák és az óvodák továbbra is zárva tartanak, a szülők a korábbinál hosszabb ideig, 20 napig maradhatnak otthon gyermekeikkel. Bezárják az üzemi konyhákat.

A kancellár és a tartományi miniszterelnökök legközelebb január 25-én ülnek össze, hogy értékeljék az intézkedések hatását.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten