Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Romániába 150 ezer adag oltás érkezik szerdán

Az országban eddig több mint 648 ezer személynél mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Oltópont bejárata a Hargita megyei sürgősségi kórházban, ahol megkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájával 2021. január 4-én.
Oltópont bejárata a Hargita megyei sürgősségi kórházban, ahol megkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájával 2021. január 4-én. Fotó: MTI/Veres Nándor

Romániába 150 ezer adag koronavírus elleni oltás érkezik szerdán – közölte kedd délutáni sajtótájékoztatóján Valeriu Gheorghita katonaorvos, az országos oltási kampány koordinátora.

Gheorghita kijelentette: a szerdai lesz a második jelentős szállítmány, amely az országba érkezik, január végéig mintegy 600 ezer adag oltóanyag behozatalára számítanak. Ezeket továbbra is az egészségügyi személyzet és a veszélyeztetett kategóriák beoltására használják.

A tervek szerint január 15-én az idősotthonok és más szociális intézmények lakóival kezdődik az oltási kampány második szakasza, amelyben mintegy négymillió veszélyeztetett embert próbálnak megvédeni a fertőzéstől. Az oltási kampány vezetője szerint várhatóan április elején indulhat a kampány harmadik szakasza, amikor bárki számára elérhetővé válik az oltás.

Az országban eddig több mint 648 ezer személynél mutatták ki a fertőzést. Közülük 16 178-an vesztették életüket a kór és szövődményei következtében. Az elmúlt napon a járvány 121 ember életét követelte. Jelenleg 9028 fertőzöttet ápolnak kórházban, 1086-ot közülük intenzív osztályon.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz