Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Sorozatgyilkos lehet a budapesti hajléktalan

Két korábbi emberöléshez is köze lehet annak a 46 éves hajléktalan férfinek, aki sorstársát tavaly augusztusban megkéselte, majd magára hagyta – tudta meg a Magyar Nemzet.

E. László letartóztatásának ideje január elsején járt volna le, de nem engedte szabadlábra a Budai Központi Kerületi Bíróság, mert a nyomozóhatóság szerint minimum három gyilkossághoz lehet köze.

A hajléktalan férfit tavaly augusztusban fogták el, miután a budapesti, XIII. kerületi Kámfor utcai romos vasúti telephelyen megkéselte egy társát. Tettét önvédelemmel akarta igazolni, de ezt később nem tudta semmivel alátámasztani, a nyomozók pedig olyan bizonyítékokat találtak, melyek szerint a férfi egy régi sérelem miatti vita során szándékosan, emberölési szándékkal szúrta mellbe ismerősét.

A gyanú szerint E. László követhette el azt a tavaly májusi gyilkosságot is, amikor a Kámfor utcai telep mellett egy 29 éves hajléktalan férfi szúrtak le, majd halála után kirabolták.

A férfi egy 2017-es esetnél is felmerült már, akkor november utolsó napján egy józsefvárosi önkormányzati lakásban az ott élő férfi két hajléktalant is befogadott, ezek egyike, E. László volt, aki megverte szállásadójukat, majd hajnalban elment otthonról. A sértett két nap múlva meghalt a kórházban. E. László tagadta a bűncselekmény elkövetését, tanúja nem volt a bántalmazásnak, ekkor még nem volt elég bizonyíték a gyanúsításhoz.

A BRFK az ügyeket összevonta, a beszerzett bizonyítékok szerint E. Lászlót nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel és két védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz