Édesanyját is felhívta a megkéselt rendőr, akinek először azt mondta: meg fog halni

Saját lábán ment le a 6. emeletről, a támadás minden pillanatára emlékszik.

Édesanyját is felhívta a megkéselt rendőr, akinek először azt mondta: meg fog halni

Napról napra jobban van a múlt csütörtökön Újpesten megkéselt rendőr, aki maga mesélt róla: a támadás minden pillanatára emlékszik.

Az M1 propagandacsatorna tudósítás szerint a rendőr – akit tízszer szúrt meg a támadó – saját lábán ment le a 6. emeletről. A rendőr elmondta: végig eszméleténél volt. Látta mennyi vér ömlik belőle, rádión szólt, hogy küldjenek mentőt.

Majd édesanyját is felhívta, akinek azt mondta: meg fog halni.

A 26 éves férfi szerint társát lelkileg jobban megviselték a történtek. Úgy fogalmazott: „minden nap el fogom neki mondani, hogy nekem ő a hősöm”.

A december 24-én reggel történtekről még aznap délelőtt tájékoztatott Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Elmondta: a rendőrségre reggel 6 óra 37 perckor több bejelentés érkezett egy hangoskodó férfiről, aki egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában emeletről emeletre rohangált és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat.

A IV. kerületi rendőrkapitányság járőrpárosa 6 óra 43 perckor érkezett a helyszínre. A zavartan viselkedő támadó a szóvivő tájékoztatása szerint minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta a férfi rendőrt, egy 26 éves őrmestert. A járőr társa, egy 23 éves őrmesternő – társa és saját élete védelme érdekében – használta szolgálati lőfegyverét, több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt.

A megszúrt rendőrt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, kolléganője fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került.

A 23 éves őrmesternőt kiengedték a kórházból, míg társa december 26-án hagyhatta el az intenzív osztályt. Aznap M1-nek Wikonkál Norbert, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ főigazgatója az M1-nek azt mondta: a 26 éves rendőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, életmentő beavatkozásokat kellett végrehajtani.

Kapcsolódó hírek