Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Szijjártó: Magyarország rendkívül vonzó a külföldi diákok körében

Egyre többen élnek-halnak a magyar kultúra megismeréséért.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a 15. Bledi Stratégiai Fórum nemzetközi konferencián 2020. augusztus 31-én.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a 15. Bledi Stratégiai Fórum nemzetközi konferencián 2020. augusztus 31-én. Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Magyarország továbbra is rendkívül vonzó a külföldi diákok körében, „az idén nyolc újabb országgal kötöttünk megállapodást, így már 77 országból fogadunk ösztöndíjas egyetemi hallgatókat” – mesélte szerdai Facebook-bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter kifejtette: az idei tanévre 25 százalékos növekedés után 35 714-en adták be jelentkezésüket, közülük végül 4132-en kezdhették meg tanulmányaikat; jelenleg 10 803 hallgató vesz részt a Stipendium Hungaricum programban.

Magyarország továbbra is rendkívül vonzó a külföldi diákok körében. Az idén nyolc újabb országgal kötöttünk…

Posted by Szijjártó Péter on Wednesday, December 30, 2020

A miniszter szerint a programban nagy hangsúlyt kap a magyar mint idegen nyelv oktatása, valamint bevezették a magyar kultúra megismertetését is.

A 2021-2022-es tanévvel kapcsolatban 13 újabb országgal „állunk tárgyalásban” a csatlakozásról, és 29 magyarországi egyetem 614 ösztöndíjas képzési programjára jelentkezhetnek a külföldi fiatalok – közölte a tárcavezető.