Hat raklapnyi segélyszállítmányt küld a magyar katasztrófavédelem Horvátországba

Sátrakat, világítóeszközöket, összecsukható ágyakat és hálózsákokat kért az EU-tagállamoktól a földrengés sújtotta szomszédunk.

Hat raklapnyi segélyszállítmányt indított a magyar katasztrófavédelem Horvátországba a földrengés okozta helyzet kezelésére – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerdán az MTI-vel.

Azt írták: a keddi, 6,3-as erősségű földrengés után Horvátország az Európai Unióhoz fordult segítségért. Sátrakat, világítóeszközöket, összecsukható ágyakat és hálózsákokat kértek a tagállamoktól.

Horvát barátaink mellett állunk a bajban. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által küldött segítség – 250 tábori ágy és 250 hálózsák – ezekben a percekben lépte át Letenyénél a horvát-magyar határt.

Posted by Szijjártó Péter on Wednesday, December 30, 2020

Magyarország az elsők között jelezte segítő szándékát, 250 összecsukható tábori ágyat és 250 hálózsákot ajánlott fel, amelyeket Horvátország el is fogadott. A kéttonnás, hat raklapból álló segélyszállítmány szerdán kora délután indították el a katasztrófavédelem logisztikai bázisáról, és várhatóan még az esti órákban megérkezik a horvát polgári védelem Zágrábhoz közeli raktárbázisára.

Közölték: Magyarország legutóbb március 23-án küldött segélyszállítmányt Horvátországnak. Akkor az 5,6-os erősségű földrengést követően nyújtott segítséget a katasztrófavédelem 200 tábori ággyal és 200 matraccal.

Kapcsolódó hírek