Kitavaszodik: 13-14 fok is lehet ma

Fiatalok sétálnak Nagykanizsán az Erzsébet téren a 18 fokos melegben 2019. december 18-án. Szokatlanul enyhe az időjárás kontinensünk nagy részén. Magyarországon 19-én a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 16 fok között várható.
Fiatalok sétálnak Nagykanizsán az Erzsébet téren a 18 fokos melegben 2019. december 18-án. Szokatlanul enyhe az időjárás kontinensünk nagy részén. Magyarországon 19-én a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 16 fok között várható. Fotó: MTI/Varga György

Kora tavaszias idővel folytatódik a hét: az Időkép friss előrejelzése szerint többfelé napos idő várható kedden, jelentős csapadék nem várható, mindössze egy-egy futó zápor alakulhat ki a felhősebb területeken.

A hőmérséklet is a tavaszt fogja idézni: a szakemberek szerint

a délies szélnek köszönhetően a naposabb tájakon 13-14 fok köré melegszik a levegő, de a felhősebb részeken is 8-12 fokra van kilátás.

Szerdán és csütörtökön viszont ismét felhősebb idő várható, többfelé az esernyőre is szükség lehet, az időjárásportál szerint csütörtökön helyenként havas eső is előfordulhat.

Mint írják, szerdán még 6-12 fok közötti maximumokra van kilátás, de az év utolsó napján, csütörtökön a megélénkülő, helyenként megerősödő északias szélnek köszönhetően pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, délután 3-10 fokra van kilátás, délkeleten maradhat enyhébb az idő.

Kapcsolódó hírek