Blikk: drogozott, és egy szektába is beállt az Újpesten rendőrt késelő férfi

Két golyóval a testében még üldözőbe vette a rendőrnőt, aki rálőtt.

Rendőrségi helyszínelők 2020. december 24-én egy IV. kerületi társasház előtt, ahol egy rendőr lelőtte a járőrtársa életére törő férfit.
Rendőrségi helyszínelők 2020. december 24-én egy IV. kerületi társasház előtt, ahol egy rendőr lelőtte a járőrtársa életére törő férfit. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Blikk információi szerint masszív drogos volt, és egy szektába is beállt az a 35 éves délegyházi férfi, aki december 25-én kora reggel Újpesten egy 25 centis bajonettel megkéselt egy rendőrt, mire járőrtársa lelőtte.

A lap szerint M. Pétertől lakóhelyén is tartottak, viselkedése teljesen kiszámíthatatlan volt. Egy ideig egy rendezett utcában élt élettársával és a kisfiával Délegyházán, rendszeres droghasználata miatt viszont a nő kiadta az útját, három éve külön éltek. Ezt követően költözött vissza a férfi édesanyja újpesti otthonába.

A Blikk úgy tudja, M. Péter egy szektába is beállt, és azt mondogatta, hogy elviszi oda a gyerekét „a Covid elől”.

M. Péter ismerősei szerint nem kizárt, hogy a férfi szenteste annyira túlzásba vihette a szerhasználatot, hogy nem talált haza, vagy azt hitte, saját ajtajukon dörömböl, holott egy idegen családhoz próbált bemenni.

Mikor a járőrpáros felért hozzá a hatodikra, a férfi azonnal támadt, megkéselte, életveszélyesen megsebesítve a 26 éves, L. Pétert. Járőrtársa kétszer meglőtte, de a férfi késsel a hetedikre követte a nőt, itt kapta az utolsó, halálos lövést. A megkéselt rendőr azóta kikerült az intenzív osztályról.

Kapcsolódó hírek