Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Debrecenben az egészségügyi dolgozók többsége nem kér a vakcinából

Vidéken holnap kezdik beadni a vakcinát az egészségügyi dolgozóknak.

Kipakolják a koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinát egy kisteherautóból a Debreceni Egyetem Klinikai Gyógyszertáránál 2020. december 26-án.
Kipakolják a koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinát egy kisteherautóból a Debreceni Egyetem Klinikai Gyógyszertáránál 2020. december 26-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Megérkezett az első, szimbolikus mennyiség a Pfizer-féle koronavírus-vakcinából, számoltunk be róla korábban. Az oltóanyag szállításához a katonaságot is bevetették, a terítésbe pedig besegít a katasztrófavédelem is.

Az első oltást Budapesten adta be Szlávik János egy főorvosnak, vidéken holnap kezdik beadni a vakcinát az egészségügyi dolgozóknak. Az M1 tudósítója Debrecenben azt tapasztalta, hogy egészen alacsony az érdeklődés, elmondása szerint

a hajdú-bihari megyeszékhely mintegy 6 ezer egészségügyi dolgozójának mindössze harmada, vagyis kétezer ember döntött úgy, hogy kéri az oltást.

Kásler Miklós szombaton Facebook-oldalán azt közölte, a tömeges oltási lehetőségre még várni kell, „de a mai napon egy fontos lépést tettünk meg a járvány megfékezése tekintetében”.

Azt is kijelentette, az oltás garantáltan hatásos és biztonságos, az oltóanyag pedig mindenki számára önkéntesen és ingyenesen lesz elérhető.