Bakondi: az ünnepek alatt is védik a határt a katonák és a rendőrök

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója "Az ünnepek alatt is védik a határt a katonák és rendőrök" címmel tartott sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetirodán 2020. december 23-án.
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója "Az ünnepek alatt is védik a határt a katonák és rendőrök" címmel tartott sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetirodán 2020. december 23-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az ünnepek alatt is védik a határt a katonák és a rendőrök, Magyarország pedig jövőre is folytatja eddigi migrációs politikáját: biztosítja a határvédelmet és az ország belső biztonságát a határokon – nyugtatott meg a miniszterelnök belbiztosági főtanácsadója szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Bakondi György közölte: a határon szolgálatot teljesítő honvédek és rendőrök becsülettel teljesítették kötelességüket, törvényesen és jogszerűen jártak el idén.

„A műszaki és jogi határzár bevált” – jelentette ki. Tájékoztatása szerint a katonák és rendőrök szolgálatban lesznek az ünnepek alatt is.

Ha 2015-ben a kormány nem hozza meg az ország védelméhez szükséges döntéseket, akkor Magyarország „mára állandó migrációs folyosóvá, parkoló pályává, vagy akár célországgá is válhatott volna” – álmodozott Bakondi, részletesebben nem kifejtve, hogy ugyan kinek lehetne Magyarország célország, amikor innen még a magyarok is menekülnek.

Kapcsolódó hírek