Gazdaság

Komoly üzemanyag drágulás jön napokon belül

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Országos tisztifőorvos: Magyarország felkészült az oltóanyag beadására

RövidenRöviden
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 18-án.
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 18-án. Fotó: MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Magyarország felkészült a koronavírus elleni oltóanyag beadására, minden tárgyi feltétel adott a vakcina kezelésére, tárolására – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Müller Cecília elmondta: az Európai Gyógyszerügynökség várhatóan engedélyezi és elérhetővé teszi a vakcinát az Európai Unió országainak mai ülésén. Ha ez megtörténik, néhány nap múlva megkezdik az egészségügyi dolgozók oltását.

Az első szállítmányban jelképes, közel 5 000 ember oltására elég mennyiség érkezik, ezt követően még az idén várnak újabb vakcinamennyiséget, a későbbiekben pedig folyamatos beszállítással számolnak – mondta az országos tisztifőorvos.

Hozzátette: ha az egészségügyi dolgozók igényeit kielégítették, tovább haladnak az oltási tervnek megfelelően. Először a Dél-pesti Centrumkórházban, később 25 telephelyen adják be az oltást.

Müller Cecília szólt arról is: a jelenlegi kutatások szerint a kifejlesztett oltóanyagok hatékonyak az új vírusvariánsok ellen is.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Müller Cecília szankciókat is bevezetne a szűrővizsgálatokat elbliccelőkkel szemben

„De legalább kormányozni tudnak”: elérte a 110 milliárd forintot a kórházak adóssága

Tisztítószer került a Szentkirályi ásványvizébe, ezt a szériát hívta vissza a gyártó

Mérgezés miatt kórházba került egy kiskorú a Hűvösvölgyi Gyermekotthonból, halálos dózisú gyógyszert találtak a vérében