Több kerületen át üldöztek a rendőrök egy körözött férfit Budapesten

Megbilincselt férfi elfogása után egy rendőrautó mellett Budapesten, a IX. kerületi Aranyvirág sétányon 2020. december 20-án.
Megbilincselt férfi elfogása után egy rendőrautó mellett Budapesten, a IX. kerületi Aranyvirág sétányon 2020. december 20-án. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Két körözés is érvényben volt az ellen a férfi ellen, aki több kerületen át menekült az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől vasárnap.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta, a pesterzsébeti járőrök vasárnap délelőtt 9 óra 17 perckor akartak megállítani egy autót a XX. kerületben, a Lázár utcában, a jármű vezetője azonban gázt adott, és elhajtott.

A rendőrök több gépkocsival – egymással és a tevékenység-irányítási központtal rádiókapcsolatot tartva – követték a menekülőt, aki a IX. kerületi Kosárka sétányig jutott. Ott kiugrott a kocsiból, és gyalog menekült tovább, de a XX. és XXIII. kerületi rendőrkapitányságok munkatársai pár száz méteren belül, az Aranyvirág sétányon 9 óra 33 perckor elfogták.

A rendőrség szerint a sofőr ellen két elfogatóparancs volt érvényben: ittas vezetés és lopás miatt is már börtönbe kellett volna vonulnia.

A férfi ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett és más bűncselekmények miatt indít eljárást. A büntetés-végrehajtási intézetbe viszik, hogy megkezdje korábban kiszabott szabadságvesztését – közölték.

Ezek is érdekelhetnek