Belföld

Kormányátalakításra készülhet Orbán Viktor, Navracsics lehet a nagy nyertes

Bűnügy

Öngyilkos akart lenni egy férfi Kiskunfélegyházán, rendőrök mentették meg az utolsó pillanatban

Belföld

Orbán Viktor is gratulált a „kisújszállási asszonyságnak”

26 és 36 éves áldozata is volt legutóbb a koronavírus-fertőzésnek Magyarországon

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Védőfelszerelést viselő ápolók és orvosok az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2020. december 11-én.
Védőfelszerelést viselő ápolók és orvosok az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2020. december 11-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Harmadik napja 180 körül van a koronavírus-járvány napi halálos áldozatainak száma Magyarországon, az összes, hivatalosan elismert elhunyt száma pedig mostanra átlépte a 8 ezer főt.

A kormányzati tájékoztató oldal – mint szinte mindig – most is megjegyezte, hogy többségében idős, krónikus betegek hunytak el, de az elmúlt nap összesítésében is akad néhány kivétel.

Az elhunytak listájában most is találunk negyvenes éveikben járó személyeket, de volt két egészen fiatal áldozata is a járványnak.

Egyikük, egy 26 éves férfi esetében aminosav-anyagcserezavart tüntettek fel alapbetegségként, míg egy 36 éves férfi mellett egyelőre semmi nem szerepel, az adat „feltöltés alatt”.

A leggyakoribb alapbetegségek a koronavírus miatt elhunyt személyeknél továbbra is a magas vérnyomás (és egyéb keringési betegségek), a cukorbetegség és a daganatos betegségek.

Ezek is érdekelhetnek

Rusvai nem bír leállni: visszatérhet a maszkviselés, és azt is kiszámolta, hogy jön a hét évente esedékes Komoly Influenzajárvány

Nem kell börtönbe vonulnia az ajkai orvosnak, akinek meghalt két, hanyagul ellátott betege

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Müller Cecília fontos bejelentést tett a vírusról

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Koronavírus: megugrott az elhunytak száma, 12 636 új fertőzött az elmúlt hét mérlege