Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Védje meg telefonját a mechanikai hatásoktól megfelelő tok segítségével

Egy okostelefon megvásárlásakor bizonyára Ön is úgy bánik az első pár hétben a készülékkel, mint egy hímes tojással. Azonban ahogy telik az idő, annál több karcolás jelenhet meg rajta, egyre többször csúszhat ki a kezei közül, amelynek következtében el sem telik egy fél év, és már valamelyik alkatrészét cserélni kell. Amennyiben szeretné megkímélni magát a felesleges kiadásoktól és a bosszankodástól egyaránt, akkor mindenképpen válasszon egy megfelelő tokot a készülékéhez. Így nem kell aggódnia akkor sem, ha lelöki az asztalról, vagy a gyerek a készüléket megragadva kiszalad vele az udvarra.

telefontok-vedo

A megfelelő tok kiválasztása

Nem csak a biztonság, de a megjelenés is fontos a telefontokok világában, hiszen ma már számos színben, különböző mintával ellátott tokok közül válogathat kedvének és ízlésének megfelelően. Ahány telefon, megközelítőleg annyi telefontokgyártó található a piacon, melyek termékei tökéletesen illeszkedhetnek az Ön készülékéhez is. Legyen szó Apple, Cellect, Forcell, Haffner, Huawei, Samsung, Nillkin, WB vagy Xiaomi telefontokról, a BestMarkt kínálatában garantáltan megtalálhatja az Önnek legmegfelelőbbet.

Fontos, hogy mindenképpen a telefonjához pontosan illeszkedő és az adott típushoz gyártott telefontokot vásárolja meg, hiszen apró eltérés esetén is nagyobb károkat okozhat a készülékben hosszú távon. A tok márkájától függetlenül időnként ápolni és tisztítani szükséges, hiszen por és piszok, apró szemcsék formájában közéékelődhet, ezzel összekarcolva a készüléket.

Milyen tokok közül válogathat?

Számos típusa ismert a tokoknak. Vannak a hátlaptokok, amelyek a készülék hátlapját, valamint oldalát védik. Készülhetnek bőrből, műanyagból, szilikonból és fémből egyaránt. Nagy intenzitású védelmet nem lehet várni a tokok ezen típusától, azonban feldobhatják a készülék kinézetét. Az úgynevezett bumper, vagy keretes tok meg van erősítve az élek mentén, amelynek köszönhetően nagyobb védelmet nyújt. 100%-os védelmet azonban az ütésálló tokok jelenthetnek, amelyek fémből vagy erős műanyagból készülnek, és a mechanikai sérülésekkel szemben védik a telefont a kritikus pontokon is.

A 360 fokos tokok az elülső és a hátsó lapot is védik, és egyfajta páncélként funkcionálnak. Esések és ütések sem fognak ki rajta. Az úgynevezett beledugós tokok is léteznek még, amelyek táskaszerűen működve védik a telefont ütés és eső ellen, azonban a telefon csak akkor használható, ha az ember kiveszi belőle, így esélyt adva a további sérüléseknek.

Ismertek továbbá a kihajthatós tokok, amelyek szintén az egész telefont védik. Több típus ismert, vannak, amelyeket nem szükséges kinyitnia annak érdekében, hogy megnézze az időt, vagy hogy ki kereste korábban, de vannak olyan is, amelyekhez szükséges a nyitás. Vannak könyvszerűen nyitósak és lefelé nyíló tokok egyaránt.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten