Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Védett állatok ezrei pusztulhattak el Tokajnál a vízügy munkálatai miatt

Védett állatok ezrei pusztulhattak el Tokajnál a vízügy munkálatai miatt
Fotó: Facebook/Tokaji Természetvédelmi Egyesület

A lehető legrosszabbkor, telelési időben kezdték meg az Ively-ér kotrási munkálatait Tokajnál, írja a Napi.hu arra figyelmeztetve:

tömegesen pusztulhattak el halak, kétéltűek és más gerinces állatok.

A természetkárosításról a Tokaji Természetvédelmi Egyesület adott hírt először Facebook-oldalán. Mint írták, sok állatnak csak a maradványait tudták kimutatni, mert vagy a területen vadászó madarak, vagy a vizes élőhely melletti úton közlekedő autók végeztek a félig megdermedt és parton vergődő egyedekkel.

A természetvédők többször is hívták a rendőrséget, de másodjára állítólag azt az információt kapták, hogy lezárták az ügyet. Később kiderült, a Szerencsi Rendőrkapitányság természetkárosítás bűntett miatt mégis elrendelt nyomozást, és szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

Képek, hírek a tegnapi nap eseményeirőlÖnkéntesek segítségével sikerült egy rövid szakaszt alaposabban átnézni és…

Posted by Tokaji Természetvédelmi Egyesület on Friday, December 11, 2020

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság szeptemberben hirdette ki a kotrási munkálatok közbeszerzésének nyertesét. A feladat része az Ively-ér csatorna rekonstrukciója, amely a környék cserjeirtásával, fakitermeléssel és egy közel 5 kilométeres szakaszon az iszap mederből való kitermelésével jár. A munkálatok költsége 68 480 000 forint.