Az elvonások ellenére rendkívüli bónuszt oszt a nyugdíjasoknak több magyar önkormányzat

Az elvonások ellenére rendkívüli bónuszt oszt a nyugdíjasoknak több magyar önkormányzat

A veszélyhelyzet és a kormányzati elvonások dacára számos önkormányzat nyújt karácsonyi támogatást a rászoruló családoknak és az alacsony jövedelműeknek.

A Napi.hu összeállításából kiderül, Dunaújvárosban például 8 ezer forint üti azoknak a markát, akiknek az ellátása kevesebb, mint havi 57 ezer forintot. Akik 57 ezer 199 500 forint közötti nyugdíjban részesülnek, azok 5 ezer forintos támogatáshoz jutnak.

Budapest XV. kerületében legfeljebb 10 ezer forint osztható ki azoknak, akik öregségi nyugdíjban, rokkantsági és rehabilitációs ellátásban, rokkantsági járadékban részesülnek és nyugdíjuk, ellátásuk nem haladja meg a havi 128 ezer forintot és nem rendelkeznek egyéb jövedelemmel.

A XVIII. kerület vezetése ennél bőkezűbb, itt minden nyugdíjas kap egy 5 forintos karácsonyi utalványt, amit június 30-áig lehet levásárolni.

A nyíregyházi önkormányzat 2500 forint értékű ajándékcsomaggal kedveskedik a nyugdíjasoknak, benne szaloncukorral, kávéval, teával, csokoládéval és keksszel. A juttatást 25 750 ember kapja meg.

Kapcsolódó hírek