Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Karácsony: a túlélés költségvetése lesz a 2021-es fővárosi büdzsé

Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester első nemzetközi sajtótájékoztatóján a VIII. kerületi Patyolat Bárban 2019. október 16-án.
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester első nemzetközi sajtótájékoztatóján a VIII. kerületi Patyolat Bárban 2019. október 16-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

A túlélés költségvetése lesz a 2021-es fővárosi büdzsé – hangoztatta a főpolgármester szerdán a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnökségi ülése előtt tartott online sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely közölte: a fővárosi önkormányzat elkészítette és szerdán benyújtotta Budapest jövő évi büdzséjét, amely „a túlélés költségvetése lesz”, legalábbis remélik, elérik azt a célt, hogy biztosítani tudják a közszolgáltatásokat. Az önkormányzati szövetség minden tagja nagy kihívásokkal néz szembe, és hasonló módon készülnek a jövő évi költségvetésre – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva azt mondta: egyszerre kell küzdeniük a válság okozta gazdasági körülményekkel és a kormány politikájával, mindkettő nagyjából egyforma mértékben szűkíti azt a mozgásteret, amely a főváros költségvetését meghatározza.

„Ahhoz, hogy 2021-et túléljük (…), a pénzügyi tartalékainkat szinte teljes mértékben fel kell élnünk”

– fogalmazott, jelezve: ez azt jelenti, hogy 2022-ben vagy a kormány hozzáállása változik meg Budapesthez, vagy a kormány. Valamelyiknek változnia kell, mert különben a főváros 2022-ben már nem tudja biztosítani a közszolgáltatásokat – jelentette ki a főpolgármester.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt