Egy 24 éves férfi is meghalt vasárnapra, több negyvenes is van a koronavírus-áldozatok között

Védőfelszerelést viselő nővérek a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.
Védőfelszerelést viselő nővérek a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Három napja tartó rekordsorozat után vasárnap reggelre kicsivel kevesebb, 162 beteg hunyt el koronavírus-fertőzés következtében Magyarországon.

Az állami tájékoztatóoldal adatai szerint a legutóbbi áldozatok között volt egy 24 éves férfi is, akinél gyermekkori autizmust, mentális retardációt tüntettek fel alapbetegségként.

Rajta kívül a második legfiatalabb áldozat, egy 39 éves nő volt, az ő neve mellé is súlyos mentális retardációt és epilepsziát írtak be alapbetegségként.

A vasárnapi halálozási listán, több negyvenes is szerepel. Egy 42 éves férfi esetében véralvadási zavart, tüdőembóliát, mélyvénás trombózist és stroke-ot is megjelöltek alapbetegségkén, egy 46, illetve egy 47 éves férfi magas vérnyomással és cukorbetegséggel is küzdött, egy 44 éves nőnek pedig asztma, magas vérnyomás, cukorbetegség és kóros elhízás volt az alapbetegsége.

Müller Cecília országos tisztifőorvos vasárnap a „közmédiában” elismételte, hogy a kormány hétfőn hoz döntést a karácsonyi szabályokról. Arról is beszélt, szerinte nagyon rossz irány, hogy tömve vannak a bevásárlóközpontok, mert most alapozza meg a lakosság azt, hogy tud-e majd családi körben ünnepelni.

Kapcsolódó hírek